Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas tuppkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Det här är verkligen den enklaste kakan man kan göra den är god och kräver knappt någon tid alls. Den här kakan åt vi ofta när jag var liten det var lite extra roligt med karamellfärgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör hastigt ihop ägg, socker och det smälta smöret. Blanda sedan i mjölet och rör runt ordentligt.
  2. Nu kan man tillsätta några droppar med karamellfärg om man vill få den lite färggrannare men det är inget måste.
  3. Häll upp smeten i en smord, brödad form gärna en med löstagbar kant.
  4. Grädda kakan i ca 25 minuter i 200 grader.
  5. Låt kakan svalna innan den äts då smakerna kommer fram mycket bättre.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.