Mandarinerna kan bytas mot clementiner.
Instruktioner
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
- Skölj de hela mandarinerna noggrant i varm vatten.
Täck dem med vatten i en kastrull och koka upp.
Låt koka i 6-7 minuter.
Skölj manarinerna igen och låt dem svalna.
- Vispa smör, socker och ägg fluffigt med en elvisp.
Kör de hela mandarinerna med skal och allt till mos i matberedare eller mixa med en stavmixer.
Vänd ner mandarinmoset i smörsmeten.
- Mät upp och blanda mjöl, malen nejlika, kokos och bakpulver.
Rör ner blandningen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40 minuter.
Låt kakan svalna.
- Rör eller vispa färskosten till toppingen mjuk. Blanda ner citronsaften och florsockret.
Bred smeten över kakan och strö över kokosen.
Förvara kakan svalt tills den ska serveras.
Publicerat den
7 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar