Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandarinkaka med kokostopping

 
Skriv ut

Mandarinerna kan bytas mot clementiner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
  2. Skölj de hela mandarinerna noggrant i varm vatten. Täck dem med vatten i en kastrull och koka upp. Låt koka i 6-7 minuter. Skölj manarinerna igen och låt dem svalna.
  3. Vispa smör, socker och ägg fluffigt med en elvisp. Kör de hela mandarinerna med skal och allt till mos i matberedare eller mixa med en stavmixer. Vänd ner mandarinmoset i smörsmeten.
  4. Mät upp och blanda mjöl, malen nejlika, kokos och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40 minuter. Låt kakan svalna.
  5. Rör eller vispa färskosten till toppingen mjuk. Blanda ner citronsaften och florsockret. Bred smeten över kakan och strö över kokosen. Förvara kakan svalt tills den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.