Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelfisk med bulgursallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Knapriga nötter, torkade bär och knallnyttiga granatäppelkärnor toppar denna fisk med färgglad bulgur och vitlökssås. Mums! Müslimix med mandel säljs på påse men du kan också välja enbart flagad mandel. 425 g kalorier per portion 13 g fett, 32 g protein, 43 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sjud fisken i stora bitar 5 minuter i saltat vatten. Koka bulguren med vatten och grönsaksbuljong ca 10 minuter. Blanda alla ingredienser till vitlökssåsen.
  2. Rulla granatäpplet hårt mot köksbänken för att få kärnorna att släppa. Halvera granatäpplet och lösgör kärnorna i en skål med vatten- då flyter de beska hinnorna uppe till ytan och kan enkelt plockas bort. Sila av kärnorna.
  3. Ansa och skiva svampen, skala och skiva lök och äpple. Stek svamp, lök och äpple i smöret 3 minuter. Salta och peppra. Blanda bulgur, svamp, äpple och persilja. Strö granatäppelkärnorna över.
  4. Strö müsliblandningen över fisken. Servera den med bulgur och vitlökssås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.