Läcker syrlig hallonfyllning mellan krispiga söta flarn. Detta recept är från TV-kocken i Go´kväll Maud Onnermark.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Hacka sötmandel. Blanda mandel, socker, honung och smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk när smöret smält. Låt det sjuda 1-2 minuter.
- Klicka ut teskedsstora klickar på plåten med bakplåtspapper. Det är viktigt att klickarna inte ligger för tätt eftersom de flyter ut mycket under gräddningen.
- Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter tills flarnen fått fin färg.
Flarnen håller sig spröda i burk med tättslutande lock.
- Hallonkräm:
Halvtina hallonen om de är frysta. Ta undan några till garnering.
- Vispa grädden och blanda försiktigt med kesella och hallon. Lägg krämen mellan flarnen precis före serveringen. Garnera med hallon.
Publicerat den
23 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar