Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelflarn med hallonkräm

 
Skriv ut

Läcker syrlig hallonfyllning mellan krispiga söta flarn. Detta recept är från TV-kocken i Go´kväll Maud Onnermark.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Hacka sötmandel. Blanda mandel, socker, honung och smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk när smöret smält. Låt det sjuda 1-2 minuter.
  3. Klicka ut teskedsstora klickar på plåten med bakplåtspapper. Det är viktigt att klickarna inte ligger för tätt eftersom de flyter ut mycket under gräddningen.
  4. Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter tills flarnen fått fin färg. Flarnen håller sig spröda i burk med tättslutande lock.
  5. Hallonkräm: Halvtina hallonen om de är frysta. Ta undan några till garnering.
  6. Vispa grädden och blanda försiktigt med kesella och hallon. Lägg krämen mellan flarnen precis före serveringen. Garnera med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.