Snabbt och läckert med lax och en fräsch limesås. Ett enkelt sätt att skapa festkänsla!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg laxbitarna på ett smort ugnssäkert fat. Salta och pensla dem med sweet chilisås. Strö över mandel. Ansa och skär paprikan i bitar och lägg runt fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Tina djupfryst sparris. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3 minuter. Låt den rinna av ordentligt.
- Riv skalet av limen och pressa ur 2 tsk saft. Vispa samman samtliga ingredienser utom hackad dill i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda 5 minuter. Rör ner hackad dill och smaka av med lime.
- Servera laxfiléerna med såsen, sparris, kokt/pressad potatis och rucolasallad.
Publicerat den
17 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar