Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelgratinerad laxfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabbt och läckert med lax och en fräsch limesås. Ett enkelt sätt att skapa festkänsla!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg laxbitarna på ett smort ugnssäkert fat. Salta och pensla dem med sweet chilisås. Strö över mandel. Ansa och skär paprikan i bitar och lägg runt fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Tina djupfryst sparris. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3 minuter. Låt den rinna av ordentligt.
  4. Riv skalet av limen och pressa ur 2 tsk saft. Vispa samman samtliga ingredienser utom hackad dill i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda 5 minuter. Rör ner hackad dill och smaka av med lime.
  5. Servera laxfiléerna med såsen, sparris, kokt/pressad potatis och rucolasallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.