Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelhjärta med apelsinkola

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Saftig mandelbotten täcks med en apelsinsmakande kolaglasyr - underbart god och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggen och vispa ljust och pösigt. Klipp till ett bakplåtspapper som täcker botten på en hjärtformad tårtform eller en rund form, 24 cm i diameter. Smörj papperet och formens kant. Häll smeten i formen.
  3. Grädda lite under mitten i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan fått fin färg och är genomgräddad (känn med sticka). Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
  4. Häll socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt puttra på svag värme 15-20 minuter eller tills såsen tjocknat och fått fin färg. Tillsätt smör och apelsinskal och låt puttra ytterligare några minuter.
  5. Häll glasyren över kakan och låt svalna. Garnera med physalis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.