Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med Hallonglasyr

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En egen favoritkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smält smöret.
  2. Riv mandelmassan på den grova sidan på ett rivjärn. Vispa samman ägget, bittermandelaromen och mjölken i en skål.
  3. Tillsätt mandelmassan, sockret, vaniljsockret och sist det smälta smöret,under omrörning. Häll smeten i formen,grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  4. Låt svalna något. Blanda florsockret och hallonsylten,bre glasyren över den fortfarande varma kakan. Låt svalna helt innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.