Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med punschkräm

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

God mandelkaka med glasyr

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mandelkaka: Vispa ihop mandelkakan och häll i en smord avlång form ca 20x30 cm.Grädda i 175 grader.
  2. Punschkräm: Blanda äggula, socker, grädde och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull. Värm upp under omrörning till första bubblan. Ta av kastrullen och låt svalna i kallvattenbad. När krämen är kall vispas smöret, arraksessensen och vaniljsockret i.(Den godaste arraksessensen finns på Stockholms essensfabrik, tycker jag.)
  3. Bred punschkrämen på den avsvalnade kakan. Strö rostad flagad mandel på.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.