Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkaka med rabarber

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Servera gärna kakan med vispad grädde eller luftig vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skär rabarbern i 10 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form.
  2. Koka upp socker och vatten. Häll lagen över rabarbern och ställ in formen i ugnen ca 15 minuter.
  3. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör. Vispa ner äggen, ett i taget, och blanda väl.
  4. Bred ut mandelsmeten i en ugnssäker form, ca 15x20 cm. Lyft rabarbern ur lagen och tryck ner den jämnt fördelad i mandelsmeten.
  5. Höj ugnsvärmen till 200 grader. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera ljummen med lättvispad grädde och hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.