Dessa rutor är en fikafavorit hos många och oerhört lätta att göra! Blir som en liten bakelse med syrlig kardemummagrädde och bär på toppen!
Glutenfria.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner filmjölken. Vispa ägg och socker till ett hårt skum i en annan bunke och vänd försiktigt ihop alltsammans. Häll över i en smord form, gärna med löstagbar botten, ca 20x30 cm. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten. Grädda kakan i ugnens mitt i 35-45 minuter, känns med en sticka. Ta ut och låt kallna. Skär kakan i rutor.
- Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner créme fraiche, kardemumma, socker och citronskal. Vispa vidare tills krämen är fast och fluffig. Klicka eller spritsa ut krämen på rutorna. Garnera med bär.
Publicerat den
22 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar