Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkakor med tryffel

 
Skriv ut

De här kakorna har en fin smak av apelsin, mandel och choklad. Tänk på att börja med tryffeln , den skall stelna över natten i kylskåp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 16 kakor
  2. Börja med tryffeln. Värm grädden i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar. Låt chokladen smälta och rör sedan krämen slät. Låt den kallna och sätt in den i kylen över natten för att stelna.
  3. Skålla, skala och mal mandeln eller mixa fint. Blanda mandeln med florsockret och apelsinskal. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner mandel och socker i äggvitan. Låt smeten stå i 10 minuter.
  4. Klicka ut 32 kakor på bakpappersklädd plåt. Grädda vid 175 grader i 10 minuter. Låt dem kallna. Bred på ett lager tryffel och lägg ihop kakorna två och två. Pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.