De här kakorna har en fin smak av apelsin, mandel och choklad. Tänk på att börja med tryffeln , den skall stelna över natten i kylskåp.
Instruktioner
- Ger ca 16 kakor
- Börja med tryffeln. Värm grädden i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar. Låt chokladen smälta och rör sedan krämen slät. Låt den kallna och sätt in den i kylen över natten för att stelna.
- Skålla, skala och mal mandeln eller mixa fint. Blanda mandeln med florsockret och apelsinskal. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner mandel och socker i äggvitan. Låt smeten stå i 10 minuter.
- Klicka ut 32 kakor på bakpappersklädd plåt. Grädda vid 175 grader i 10 minuter. Låt dem kallna. Bred på ett lager tryffel och lägg ihop kakorna två och två. Pudra över florsocker.
Publicerat den
6 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar