Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmaräng med rabarberskum och bär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Fluffigt skum av sötsyrlig rabarber och botten med knaprigt mandelhack toppat med färska bär blir en sagolik tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör mandlarna i matberedare eller mixer tills de är grovhackade eller hacka för hand. Vispa vitorna till skum med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en styv maräng. Vänd ner mandelhacket i äggvitorna.
  3. Kläm fast bakpapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanterna. Fördela marängmassan i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter tills ytan fått fin gyllene färg. Låt bottnen svalna i formen.
  4. Ansa rabarbern och skär stjälkarna i 2 cm långa bitar. Lägg ut dem i en ugnsform. Strö över rörsocker och potatismjöl. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna över rabarbern och lägg även ner stången. Rör om.
  5. Baka mitt i ugnen i 175 grader 20-25 minuter, tills rabarbern är mjuk. Låt kallna. Plocka bort vaniljstången och rör samman rabarbern till en massa.
  6. Vispa grädden och vänd försiktigt ner rabarbermassan. Smaka av om det behövs mer socker.
  7. Vid servering så fördela rabarberskummet över bottnen och garnera med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.