Fluffigt skum av sötsyrlig rabarber och botten med knaprigt mandelhack toppat med färska bär blir en sagolik tårta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör mandlarna i matberedare eller mixer tills de är grovhackade eller hacka för hand. Vispa vitorna till skum med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en styv maräng. Vänd ner mandelhacket i äggvitorna.
- Kläm fast bakpapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanterna. Fördela marängmassan i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter tills ytan fått fin gyllene färg. Låt bottnen svalna i formen.
- Ansa rabarbern och skär stjälkarna i 2 cm långa bitar. Lägg ut dem i en ugnsform. Strö över rörsocker och potatismjöl. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna över rabarbern och lägg även ner stången. Rör om.
- Baka mitt i ugnen i 175 grader 20-25 minuter, tills rabarbern är mjuk. Låt kallna. Plocka bort vaniljstången och rör samman rabarbern till en massa.
- Vispa grädden och vänd försiktigt ner rabarbermassan. Smaka av om det behövs mer socker.
- Vid servering så fördela rabarberskummet över bottnen och garnera med färska bär.
Publicerat den
25 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar