Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmaränger med limesockrade bär och vaniljyoghurt

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

De frasiga marängbona kan förberedas och förvaras torrt fram till servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda äggvita, florsocker och citronsaft i en bunke som tål värme. Vispa lätt tills allt är blandat. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa ordentligt gärna med elvisp tills smeten är 55 grader använd gärna en digital hushållstermometer.
  2. Ta bunken från kastrullen och fortsätt vispa för hand eller på lägsta hastighet med elvisp tills marängsmeten kallnat.
  3. Fyll smeten i en spritspåse med slät tyll. Spritsa ut smeten till stora maränger, ca 8 cm i diameter på sipatduk eller bakplåtspapper. Marängerna ska ha en grop i mitten med kanter runt om. Strö över den finhackade mandeln.
  4. Grädda mitt i ugnen 10 min. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och låt marängerna stå tills de är torra ca 1 timme. Ta ut marängerna och låt dem kallna på galler.
  5. Rör ihop yoghurt och färskost. Smaka av med honung och vaniljsocker.
  6. Servering: Blanda socker och limeskal. Vänd ner bären. Fyll marängerna med yoghurt och toppa med bär. Garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.