Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Så fin med sina små kycklingar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Springform (22-24 cm)= form med löstagbarkant.
  2. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°C. Riv ner mandelmassan i en stor bunke. Blanda ner ägg och kakao. Vispa till slät massa.
  3. Lägg bakplåtspapper i botten på formen. Häll i smeten och grädda i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna.
  4. Fyllning: Blanda grädde med snabbkaffe och florsocker i en bunke. Vispa den tjock.
  5. Vispa försiktigt ner ägg. Häll smeten i springformen. Ställ in i frysen i cirka 3 timmar.
  6. Servering: Ta ut formen ur frysen 30 minuter före servering. Dekorera t.ex. med marsipankycklingar och citronmelissblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.