Den går att göra glutenfri, köp bara glutenfria digestivekex.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Bryt kexen i stora biter och finfördela dem i matberedaren. Lägg i smör och socker och mixa ihop det hela. Häll ut smulorna i en 24 cm springform. Tryck till lite med handen, så att blandningen bildar en tunn botten. Grädda kakbotten i 12-15 minuter.
Sänk sedan ungsvärmen till 160 grader. Skala mangon och skär loss fruktköttet runt de platta kärnorna. Lägg det i matberedaren. Mixa till en slät puré.
Ta undan 3 dl puré och ställ till sidan. Lägg philadelphiaost, socker och limesaften i matberedaren med purén som är kvar (ca 5 dl puré).
Tillsätt sedan ett ägg taget medan maskinen snurrar. Häll smeten över den förgräddade kexformen. Grädda kakan i 1 timme och tio minuter. Låt kakan kallna helt.
- Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Ta upp bladen och smält dem i 1 dl vatten i en kastrull. Blanda noga med den sparade mangopurén och socker. Fördela det över kaken.
- Låt geléen stelna, täck formen och ställ den i kylskåpet till dagen därpå. Går bra att äta samma deg också. Servera gärna med passionfrukt.
Publicerat den
4 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar