Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mango cheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Den går att göra glutenfri, köp bara glutenfria digestivekex.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Bryt kexen i stora biter och finfördela dem i matberedaren. Lägg i smör och socker och mixa ihop det hela. Häll ut smulorna i en 24 cm springform. Tryck till lite med handen, så att blandningen bildar en tunn botten. Grädda kakbotten i 12-15 minuter. Sänk sedan ungsvärmen till 160 grader. Skala mangon och skär loss fruktköttet runt de platta kärnorna. Lägg det i matberedaren. Mixa till en slät puré. Ta undan 3 dl puré och ställ till sidan. Lägg philadelphiaost, socker och limesaften i matberedaren med purén som är kvar (ca 5 dl puré). Tillsätt sedan ett ägg taget medan maskinen snurrar. Häll smeten över den förgräddade kexformen. Grädda kakan i 1 timme och tio minuter. Låt kakan kallna helt.
  3. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Ta upp bladen och smält dem i 1 dl vatten i en kastrull. Blanda noga med den sparade mangopurén och socker. Fördela det över kaken.
  4. Låt geléen stelna, täck formen och ställ den i kylskåpet till dagen därpå. Går bra att äta samma deg också. Servera gärna med passionfrukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.