Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangofylld kycklingfile med yoghurtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jättegod kycklingrätt för dig som gillar äpple, curry och russin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 225 grader. Gör ett djuptsnitt (längsgående) som en ficka i varje filè. Blanda löken med chutney och fördela och fyll i kycklingen.
  2. Ställ dem tätt i en ugnssäker form så att inte fyllningen rinner ut. Krydda med salt och peppar samt pensla lätt med olja.
  3. Strö sesamfrön över och ställ kycklingen på galler i mitten av ugnen i ca 20 min. Koka ris.
  4. Sås: Fräs lök, vitlök i smör utan att den får färg. Lägg i äpple och pudra över curry och gurkmeja och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt russin samt smula i buljongen.
  5. Rör ut mjölet i yoghurten och tillsätt. Koka upp såsen och låt den koka sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och späd med spad.
  6. Gör en sallad på grovriven gurka och lägg valnötter ovanpå. Lägg upp kycklingfiléerna med såsen omkring. Garnera med några russin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.