Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mannagrynspalt på gammaldags vis

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Annorlunda och mumsig lunch till en hungrig barnfamilj

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken med 1 ½ tsk salt tills den sjuder. Rör ned mannagrynen och vispa utan att koka, i 3-4 minuter. Låt sedan svalna i minst 5 minuter. Vispa sedan ned äggen och blanda i mjölet och rör om tills smeten blir hanterlig för att kunna forma små paltar med händerna. Om smeten är kletig häll i lite mer mjöl eller ta mjöl i händerna när du hanterar den. Värm samtidigt vatten i en stor kastrull med 1 ½ tsk salt. När vattnet kokar lägg ned paltarna och låt dem koka tills de flyter upp på ytan. Låt rinna av och servera med skirat smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.