Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mannerströms frestelse

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Världens bästa vickningsrätt och detta är mitt favoritrecept, säger Leif Mannerström och lägger till en aning tomatpuré utöver generöst med ansjovis –spadet sparar han till kräftströmmingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnssäker form.
  2. Skala och skär potatisen i tunna stavar. Skala och skiva löken tunt, smörfräs den. Varva potatis, lök och ansjovis i formen. Blanda kaviar, tomatpuré och grädde. Häll det över. Vrid över peppar, sikta över ströbröd och grädda i nedre delen av ugnen 45 min.
  3. Dekorera frestelsen med ett tunt rutmönster av spritsad ketchup.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.