Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maräng snöbollar

(5 kommentarer)  
 • Serverar: 20-40 portioner
 • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mumsiga sockerbitar som smälter i munnen....

Ingredienser

Instruktioner

 1. Koka samman socker, sirap, vatten och salt upp till 150 grader, var försiktig så du inte bränner det. Vispa upp äggvitorna tills de blir hårda. Häll sen den något avsvalnade socker massan ner i äggvitan i en tunn stråle samtidigt som du vispar krafigt.
 2. Häll i vaniljsocker, fortsätt vispa tills massan blir fluffig och trög. Forma bollar med händerna, blöt dem med vatten. Rulla bollarna i kokosfligor och förvara kallt. Dessa sockerbollar är himmelska och passar när som helst!

Liknande recept

Kommentarer (5)

 • Aylisen 20 januari 2009

  Går det att skippa kokosen? :)

 • Therese__ 22 januari 2009

  Absolut! Bollarna kan dock bli lite kletiga så rulla dem i något annat exempelvis hackade nötter, strössel eller varför inte maxa det med pärlsocker. Jag använder mig alltid av en digital termometer, funkar toppen bra. man ställer in önskad tempratur sen kan man gå därifrån. Ska tydligen finnas billigt på ett stort varuhus som finns över hela världen som är blått med gul text vet inte om man får göra reklam ;) men det börjar på I och med KE i mitten och ett A i slutet ;)

 • CiinaC 6 december 2010

  Kul recept! Hade inte en susning om hur det var tänkt att det det skulle vara i konsistensen, utseende eller smak medan jag tålmodigt rörde å rörde, samtidigt som jag vispade äggvita med andra handen. Fick inte tag i en termometer, så jag chansade på att det jag hade i grytan förr el senare skulle vara på väg att karamelliseras. Det kokte-jag rörde. och vispade. Länge.Ännu längre.. Men så till slut, så började det äntligen tjockna i grytan (trodde först det var armen som domnat)Har nog aldrig vispat så frenetiskt i hela mitt liv. Men tjockt blev det. Med viss skepsis la jag lite smet i handen å började "trilla" kulor. Hur lätt som helst, och så goda! Trodde dom skulle bli som granit när dom hade varit i kylen, eftersom smeten stelnade rejält under tiden man gjorde dom. Inte då! Var beredd att hugga till ordentligt när jag tog en från kylen, tji fick jag när den verkligen SMÄLTE i munnen... Tack för ett recept som gav mkt nöje från början till slut./ Ciina

 • Kieran 8 december 2010

  Hur ska resultatet bli? Ska de vara mjuka och krämiga som havrebollar eller mer hårda som maräng? Jag vågar inte riktigt testa innan jag vet hur resultatet SKA bli :P :)

 • Therese__ 23 december 2010

  Om man vispar på högsta effekt i ca 10min så brukar det bli bra. Det kommer att vara kletigt men allt eftersom du vispar stelnar sockret. Konsistens som.....en deg. Svårt att beskriva ;) Men vispar man som sagt va ca 10min och håller koll på så man inte bränner vispen så brukar det bli bra. Lycka till....det är värt det, har provat hackade saltade jordnötter till, passade bra ihop tycker jag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.