Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med choklad

 
Skriv ut

Enligt receptet ska den garneras med jordgubbar. Ibland har jag tagit färska eller frysta hallon istället. Men frysta jordgubbar går inte, det blir fult och inte gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen över vattenbad eller i microvågsugn. Vispa gulor och socker vitt och pösigt i bunke nr 1. Vispa 3 dl grädde i bunke nr 2. Vispa äggvitorna till hårt skum i bunke nr 3. Rör ner den smälta avsvalnade chokladen i bunke nr 1.
  2. Vänd därefter ner den vispade grädden och sist äggviteskummet i bunke nr 1. Ställ in i kylskåp i cirka 20 minuter.
  3. Lägg en marängbotten på ett stort ark aluminiumfolie. bred ut hälften av chokladsmeten på bottnen. Ta den andra bottnen och bred resten av chokladsmeten på den. Lägg på den med lätt hand ovanpå den första. Sätt in allt i frysen utan att vika ihop folien och låt den stå så i en timme.
  4. Därefter kan man slå in tårtan i folien och lägga i en plastpåse och förvara i frysen tills tårtan ska garneras och serveras.
  5. Ta fram tårtan ur frysen 20 minuter före servering. Garnera med vispad grädde och jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.