Enligt receptet ska den garneras med jordgubbar. Ibland har jag tagit färska eller frysta hallon istället. Men frysta jordgubbar går inte, det blir fult och inte gott.
Instruktioner
- Smält chokladen över vattenbad eller i microvågsugn. Vispa gulor och socker vitt och pösigt i bunke nr 1. Vispa 3 dl grädde i bunke nr 2. Vispa äggvitorna till hårt skum i bunke nr 3. Rör ner den smälta avsvalnade chokladen i bunke nr 1.
- Vänd därefter ner den vispade grädden och sist äggviteskummet i bunke nr 1. Ställ in i kylskåp i cirka 20 minuter.
- Lägg en marängbotten på ett stort ark aluminiumfolie. bred ut hälften av chokladsmeten på bottnen. Ta den andra bottnen och bred resten av chokladsmeten på den. Lägg på den med lätt hand ovanpå den första. Sätt in allt i frysen utan att vika ihop folien och låt den stå så i en timme.
- Därefter kan man slå in tårtan i folien och lägga i en plastpåse och förvara i frysen tills tårtan ska garneras och serveras.
- Ta fram tårtan ur frysen 20 minuter före servering. Garnera med vispad grädde och jordgubbar.
Publicerat den
16 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar