Ljuvlig marängtårta med annorlunda smak av kaffe och persikor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Rör smör och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör smeten porös.
Rör i mjölet, bakpulver och mjölken. Rör ut kaffepulvret i det kalla kaffet och rör ner i smeten.
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa marängmassan några minuter.
Bred marängsmeten ovanpå smeten i långpannan.
Grädda tårtan mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Låt tårtan kallna helt innan du tar loss den från papperet.
- Rör ut kaffepulvret i det starka kalla kaffet och blanda med grädden. Vispa grädden.
Ta försiktigt loss bottnen från papperet, dela kakan på mitten.
Flytta över ena delen på ett fat med hjälp av en palett eller stekspade och bred över hälften av grädden.
Lägg över den andra biten och bred över resten av grädden.
- Strö över rostad mandel.
Kärna ur och skär persikorna i klyftor, fördela klyftorna över tårtan och garnera med mynta.
Publicerat den
18 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar