Under ett täcke av maräng döljer sig frisk hallonsylt på en bädd av sockerkaka. Från Allers nr 29/09.
Instruktioner
- Börja med fyllningen. Blanda hallon och syltsocker i en kastrull. Låt sylten koka ca 2 minuter. Vicka på kastrullen då och då så att bären fylls av lag. Ställ åt sidan att kallna.
- Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en rund pajform, ca 25 cm i diameter.
- Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt skal och saft från citronen, blanda och sikta ned bakpulver och vetemjöl. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills kakan är torr vid test med provsticka.
- Ta ut kakan och låt den svalna. Sänk ugnsvärmen till 150°.
- Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. Tillsätt socker, litet i taget, under fortsatt vispning till en styv och blank massa. Bred ut hallonsylt på kakan. Klicka ut marängsmeten till toppar ovanpå. Strö över kokosflingorna.
- Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda ca 15 minuter eller tills marängen fått svag gyllenbrun färg.
Publicerat den
2 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar