Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtoppad hallonkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Under ett täcke av maräng döljer sig frisk hallonsylt på en bädd av sockerkaka. Från Allers nr 29/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Blanda hallon och syltsocker i en kastrull. Låt sylten koka ca 2 minuter. Vicka på kastrullen då och då så att bären fylls av lag. Ställ åt sidan att kallna.
  2. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en rund pajform, ca 25 cm i diameter.
  3. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt skal och saft från citronen, blanda och sikta ned bakpulver och vetemjöl. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills kakan är torr vid test med provsticka.
  4. Ta ut kakan och låt den svalna. Sänk ugnsvärmen till 150°.
  5. Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. Tillsätt socker, litet i taget, under fortsatt vispning till en styv och blank massa. Bred ut hallonsylt på kakan. Klicka ut marängsmeten till toppar ovanpå. Strö över kokosflingorna.
  6. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda ca 15 minuter eller tills marängen fått svag gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.