Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtoppar

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Goda marängtoppar med mandelmassa, går lika bra att äta för sig själva som tillägg med någon annan kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur: 100°C, Varmluft: 100°C
  2. Blanda äggvitor och socker i den rena skålen. Vispa tills smeten är fast. Pröva att en marängtopp håller formen.
  3. Finhacka eller riv och blanda ner mandelmassan. Lägg upp smeten i toppar, på bakplåtspapper, på 2 plåtar. Om du har varmluftsugn kan du grädda den ena mitt i ugnen och den andra under (så nära mitten som möjligt) ca 45 minuter, eller tills marängerna är torra och blanka. Det går också att grädda i 2 omgångar om du inte har varmluftsugn. KLART!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.