Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marias äggömma, chakukka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här receptet är från Tunisien, där det kallas chakukka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa, skala och skär löken i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva potatisen. Skär tomaterna i klyftor.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök, paprika och potatis ca 5 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs 2-3 minuter. Blanda i harissan och krydda med 1 tsk salt.
  3. Gör fördjupningar i grönsaksfräset och knäck ett ägg i varje fördjupning. Stek under lock tills äggvitan stelnat, ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och strö över persiljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.