Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marias viktökarkaka

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En kaka till kaffet som är farligt goda för figuren, Vikt-ökar-kaka. Även goda direkt ur frysen. Långpannekaka. Mörk botten med krämig glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra i ordning alla ingredienser till glasyren. Börja att koka den när du stoppar in botten i ugngen. Botten: Vispa ägg och socker . Blanda i de torra ingredienserna. Rör till sist i det smälta smöret. Grädda i en långpanna klädd med bakplåtspapper i 200 grader i ca. 10-12 minuter. (halvgräddad, den ska börjat få en yta, inte degig)) Börja koka ihop glasyren. Blanda allt i en panna och koka i ca. 5 minuter.
  2. Ta ut botten ur ugnen efter ca. 10-12 minuter och bred glasyren på den halvgräddade botten. Grädda den ytterligare i ca. 10 minuter.
  3. Skäres i rutor: Går utmärkt att frysa. Ätes med fördel halvfrusen, eftersom det är en ganska kladdig kaka. Akta dej för viktökning. Man tar lätt en kaka varje gång man öppnar frysen och äter upp den som godis

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bjuranna 3 juli 2008

    Det är såååå god!! Flottig, men god!

  • blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.