En kaka till kaffet som är farligt goda för figuren, Vikt-ökar-kaka. Även goda direkt ur frysen. Långpannekaka. Mörk botten med krämig glasyr.
Instruktioner
- Börja med att göra i ordning alla ingredienser till glasyren. Börja att koka den när du stoppar in botten i ugngen.
Botten: Vispa ägg och socker . Blanda i de torra ingredienserna. Rör till sist i det smälta smöret.
Grädda i en långpanna klädd med bakplåtspapper i 200 grader i ca. 10-12 minuter. (halvgräddad, den ska börjat få en yta, inte degig))
Börja koka ihop glasyren. Blanda allt i en panna och koka i ca. 5 minuter.
- Ta ut botten ur ugnen efter ca. 10-12 minuter och bred glasyren på den halvgräddade botten. Grädda den ytterligare i ca. 10 minuter.
- Skäres i rutor:
Går utmärkt att frysa. Ätes med fördel halvfrusen, eftersom det är en ganska kladdig kaka.
Akta dej för viktökning. Man tar lätt en kaka varje gång man öppnar frysen och äter upp den som godis
Publicerat den
25 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det är såååå god!! Flottig, men god!
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli