Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad chilibiff med couscous

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ryggbiffen marineras i vitlök och färsk chili. En enkel och mycket god köttbit serverad på en bädd av fluffig couscous.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg biffarna i en skål av glas eller porslin. Tillsätt vitlök, olja, vinäger och chili. Täck över skålen med plastfolie och marinera i tre timmar. Vänd köttet då och då så att det täcks av marinad.
  2. Lägg couscous, paprikapulver och margarin i en värmesäker skål. Häll på kokande vatten och rör om snabbt. Täck över med plastfolie och låt dra 10 minuter. Rör om i couscousen med en gaffel, täck över och låt dra ytterligare 5 minuter. Rör om med en gaffel tills couscousen är fluffig och fin.
  3. Hetta upp en grillpanna på hög värme. Stek ryggbiffarna 3-5 minuter på varje sida efter smak. Lägg över på ett fat, täck över med aluminiumfolie och låt vila 5 minuter. Skiva biffarna och servera dem med couscous och rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.