Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad fläskfilé med basilikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera fläskfilén antingen till helgens middag eller på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och gnid in det med salt och peppar. Bryn köttet i lite matfett tills det är gyllene runtom. Lägg köttet i en eldfast form.
  2. Efterstek köttet i i ugnen tills det är genomstekt, ca 20-25 minuter. Låt köttet kallna. Spara skyn som bildats till såsen.
  3. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och knyt till. Lägg påsen kallt ca 12 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.
  4. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och ställ den kallt att mogna i smaken.
  5. Torka av köttet och skiva det tunt. Lägg köttet på uppläggningsfat och ringla över lite av såsen, bjud resten i en skål bredvid. Garnera med färsk basilika och oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.