Servera fläskfilén antingen till helgens middag eller på buffébordet.
Instruktioner
- Putsa köttet och gnid in det med salt och peppar. Bryn köttet i lite matfett tills det är gyllene runtom. Lägg köttet i en eldfast form.
- Efterstek köttet i i ugnen tills det är genomstekt, ca 20-25 minuter. Låt köttet kallna. Spara skyn som bildats till såsen.
- Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och knyt till. Lägg påsen kallt ca 12 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.
- Blanda samman alla ingredienserna till såsen och ställ den kallt att mogna i smaken.
- Torka av köttet och skiva det tunt. Lägg köttet på uppläggningsfat och ringla över lite av såsen, bjud resten i en skål bredvid. Garnera med färsk basilika och oliver.
Publicerat den
31 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar