Helstekt fläskfilé med smakrik marinad på kapris och balsamvinäger, krispig sallad och matvete
Instruktioner
- Ugn 175°
- Bryn den saltade och pepprade fläskfilén runtom i lite smör i en gjutjärnpanna. Ta den ur pannan och fräs den fin hackade gula löken i en msk olja.
- Slå på balsamvinägern och låt den koka in i löken.
- Häll på 1 dl olivolja, vitlöken, salt, peppar, persilja, basilika och kapris.
- Lägg tillbaka fläskfilén i gjutjärnspannan och lägg på av röran.
- Ugnsstek i 175° tills innertemperaturen visar 70°.
- Skölj alla grönsaker. Sprita sockerärtorna och skär dem i smala strimlor.
- Strimla den gula paprikan och skär chilin i ringar.
- Blanda med lite ärtskott och servera med matvete.
- Tips! Den här kaprismarinaden passar utmärkt till alla typer av fläskkött men är även väldigt god till kyckling.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
9 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar