Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad helstekt fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Enkelt att ha och bjuda på

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Putsa fläskfilén. Dela vitlöksklyftorna till små stavar. Gör snitt i fläskfilén och tryck in vitlöksstavarna. Gnid in fläskfilén med balsamvinäger och låt den vila i ett par minuter. Lägg den sedan i marinaden. Minst i 30 min.
  2. Bryn filén runt om i smör eller margarin i en stekpanna. Flytta över filén till en ugnssäker form och stick in en köttermometer i köttet. Stek i ugnen till 65°, tar ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och låt fläskfilén bli klar utanför i ca 10 min.
  3. Till detta serverade jag potatisgratäng och varma coctailtomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.