Lite annorlunda sätt att servera kyckling, men gott, passar bra på julbordet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingbrösten på mitten. Blanda sambal oelek, olivolja och citronsaft i en skål och lägg ner kycklingen i marinaden.
- Skär rödkålen och löken tunt. Hetta upp smöret i en kastrull och låt löken och kålen bli lite glansiga i det.
- Pressa citronsaften över och rör om. Tillsätt balsamvinägern och sockret och låt puttra på svag värme i cirka 30 minuter. Späd med lite vatten om det verkar koka torrt. Krydda med salt och peppar.
- Under tiden rödkålen kokar, ta upp filéerna och stek dem gyllenbruna på bägge sidor i het panna. Krydda med salt och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.
- Lägg upp rödkålen i fyra högar och lägg kycklingen ovanpå. Ringla lite honung över och servera.
Publicerat den
4 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar