Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad rabarberkaka med mandel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vilken smakupplevelse.............

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att marinera rabarbern i en skål.
  2. Rör smör och socker + farin fluffigt. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt sedan mjölblandningen växelvis med mjölken.
  3. Rör till en slät smet. Klicka ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant.
  4. Häll över den marinerade rabarbern och grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader ca 45 min eller tills kakan känns torr.
  5. Strö över florsocker innan servering och servera med grädde eller vaniljsås

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dolores 28 maj 2010

    Otrolig smakupplevelse ! Smälte samman marinaden i en kastrull, höll sig saftig LÄNGE!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.