Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade kalkonkotletter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kalkon är ett magert kött med mycket rik smak. Dessa grillade kotletter med stänk av citrus smakar gott alla tider på året.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda citronjuice, limejuice, honung, vitlök, oregano, timjan, rosmarin, svartpeppar och cayennepeppar väl i en skål. Ställ ½ dl av marinaden åt sidan. Lägg i kalkonkotletterna och vänd dem i marinaden. Täck över med plastfolie och ställ i kylen i 30 minuter.
  2. Hetta upp grillen till medelvärme och placera kotletterna på gallret. Spara marinaden.
  3. Sätt in kotletterna i ugnen ca 10 cm från grillelementen. Vänd dem en gång och pensla med den sparade marinaden. Grilla dem i totalt ca 10 minuter eller tills köttet inte längre är rosa. Lägg upp de nygrillade kotletterna på ett fat och servera genast. Häll ut den återstående marinaden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.