Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade kycklingspett med jordnötssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbart god och kryddig jordnötssås med en smula bett i. Jag använder alltid jordnötssmör med bitar i eftersom jag gillar det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spetten: Skär varje filé i ca 4-5 remsor på längden. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda lök, vitlök, soja och socker i en skål. Vänd ner kycklingbitarna. Täck över och låt marinera minst 2 timmar, helst längre. Låt spetten ligga i blöt ca 30 minuter före grillning. Sätt ugnen på grillvärme, 275 grader. Fördela kycklingen på spetten. Grilla högt upp i ugnen ca 4 min på varje sida. Strö över rostade sesamfrön och purjostrimlor som garnering.
  2. Såsen: Skala och hacka vitlöken. Hetta upp oljan och fräs vitlök och torra kryddor i ca 1 minut under omrörning. Blanda ner övriga ingredienser. Koka upp såsen och sjud sakta tills den tjocknar, ca 3 minuter. Rör om då och då. Om såsen lagas i förväg och ska värmas upp är det bara att späda med vatten till lagom konsistens.
  3. Servera med jasminris eller nudlar, limeklyftor och asiatisk pressgurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.