- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Underbart god och kryddig jordnötssås med en smula bett i.
Jag använder alltid jordnötssmör med bitar i eftersom jag gillar det!
Instruktioner
- Spetten:
Skär varje filé i ca 4-5 remsor på längden.
Skala och hacka lök och vitlök. Blanda lök, vitlök, soja och socker i en skål. Vänd ner kycklingbitarna. Täck över och låt marinera minst 2 timmar, helst längre.
Låt spetten ligga i blöt ca 30 minuter före grillning.
Sätt ugnen på grillvärme, 275 grader.
Fördela kycklingen på spetten. Grilla högt upp i ugnen ca 4 min på varje sida.
Strö över rostade sesamfrön och purjostrimlor som garnering.
- Såsen:
Skala och hacka vitlöken.
Hetta upp oljan och fräs vitlök och torra kryddor i ca 1 minut under omrörning. Blanda ner övriga ingredienser.
Koka upp såsen och sjud sakta tills den tjocknar, ca 3 minuter. Rör om då och då.
Om såsen lagas i förväg och ska värmas upp är det bara att späda med vatten till lagom konsistens.
- Servera med jasminris eller nudlar, limeklyftor och asiatisk pressgurka.
Publicerat den
7 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar