De frestande lammspetten är ett utmärkt gott val för en lyckad grillkväll.
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar, cirka 3 cm stora. Lägg lammköttet i en skål och tillsätt färskpressad citron, vin, olivolja, oregano och vitlök och blanda väl. Täck över med plastfolie och marinera i kylen minst sex timmar eller över natten. Vänd då och då.
- Lägg tolv träspett i vatten 30 minuter innan de ska träs för att förhindra att de brinner på grillen.
- Tänd kolgrillen eller ugnens grill. Skär rödlöken i tjocka klyftor och paprikan i bitar, cirka 3 cm stora. Ta upp köttet ur marinaden och varva bitar av kött, lök och paprika på spetten.
- Grilla åtta-tio minuter, vänd dem varje varannan minut om de grillas på kolgrill tills väl brynta runtom och genomstekta. Servera med citronklyftor att pressa över.
Publicerat den
3 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar