Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade lammspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De frestande lammspetten är ett utmärkt gott val för en lyckad grillkväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar, cirka 3 cm stora. Lägg lammköttet i en skål och tillsätt färskpressad citron, vin, olivolja, oregano och vitlök och blanda väl. Täck över med plastfolie och marinera i kylen minst sex timmar eller över natten. Vänd då och då.
  2. Lägg tolv träspett i vatten 30 minuter innan de ska träs för att förhindra att de brinner på grillen.
  3. Tänd kolgrillen eller ugnens grill. Skär rödlöken i tjocka klyftor och paprikan i bitar, cirka 3 cm stora. Ta upp köttet ur marinaden och varva bitar av kött, lök och paprika på spetten.
  4. Grilla åtta-tio minuter, vänd dem varje varannan minut om de grillas på kolgrill tills väl brynta runtom och genomstekta. Servera med citronklyftor att pressa över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.