Det är godast att blanda olika slags bär i marinaden. Är det inte säsong för färska bär går det bra att använda frukt istället, t.ex. mango, vindruvor och melon.
Instruktioner
- Ansa bären. Koka upp vin, honung och skårad och urskrapad vaniljstång. Låt lagen kallna och lägg i bären. Låt marinera i kylskåpet minst 3 timmar.
- Glass: Skala och mal pistaschnötterna i mandelkvarn. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över den varma gräddmjölken. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat. Blanda i nötter och färga glassen svagt grön med hushållsfärg. Låt kallna.
- Frys glassen i glassmaskin eller i en bunke, rör då med ca 30 minuters mellanrum tills glassen frusit.
- Servera bären med lite av lagen och pistaschglass. Garnera med mynta.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar