Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade sommarbär med pistaschglass

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det är godast att blanda olika slags bär i marinaden. Är det inte säsong för färska bär går det bra att använda frukt istället, t.ex. mango, vindruvor och melon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa bären. Koka upp vin, honung och skårad och urskrapad vaniljstång. Låt lagen kallna och lägg i bären. Låt marinera i kylskåpet minst 3 timmar.
  2. Glass: Skala och mal pistaschnötterna i mandelkvarn. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över den varma gräddmjölken. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat. Blanda i nötter och färga glassen svagt grön med hushållsfärg. Låt kallna.
  3. Frys glassen i glassmaskin eller i en bunke, rör då med ca 30 minuters mellanrum tills glassen frusit.
  4. Servera bären med lite av lagen och pistaschglass. Garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.