- Serverar: 3 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Härliga kryddor, spiskummin, kanel o koriander.
Instruktioner
- Bryn kycklingklubborna i olja o smör i en stekgryta på hög värme. Salta kycklingklubborna. Ta upp dem när de fått fin färg och lägg dem åt sidan.
- Fräs lökhacket i fettet på lägsta värme tills löken blir genomskinlig, men inte brynt. Sätt till paprikapulver, spiskummin, svartpeppar och låt fräsa någon minut. Lägg i kanelstång och de brynta kycklingklubborna. Slå på vatten och buljong. Sätt på lock och låt sjuda på allra lägsta värme i ungefär 30 minuter.
- Ta sedan upp kycklingklubborna och ställ åt sidan. Låt kokspadet koka ihop till något mindre än hälften. Tillsätt koriander och citronsaft. Smaka av med salt. Lägg tillbaka kycklingbitarna. Servera med couscous, med ev färsk mynta.
Publicerat den
30 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums! Hade inga klubbor utan fick ta filéer Hade ingen gullök så den fick jag skippa Hade inget paprikapulver- tog inlagd chili istället Hade ingen hönsbuljong- tog grekisk yoghurt och grädde istället Hade även för mycket mozzarella i kylen så jag tog ett sånt paket. Jag kanske har hamnat för långt ifrån grundsmaken men nästa gång ska jag göra det grundreceptet. Är övertygad om att det kommer bli utsökt!