Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Härliga kryddor, spiskummin, kanel o koriander.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingklubborna i olja o smör i en stekgryta på hög värme. Salta kycklingklubborna. Ta upp dem när de fått fin färg och lägg dem åt sidan.
  2. Fräs lökhacket i fettet på lägsta värme tills löken blir genomskinlig, men inte brynt. Sätt till paprikapulver, spiskummin, svartpeppar och låt fräsa någon minut. Lägg i kanelstång och de brynta kycklingklubborna. Slå på vatten och buljong. Sätt på lock och låt sjuda på allra lägsta värme i ungefär 30 minuter.
  3. Ta sedan upp kycklingklubborna och ställ åt sidan. Låt kokspadet koka ihop till något mindre än hälften. Tillsätt koriander och citronsaft. Smaka av med salt. Lägg tillbaka kycklingbitarna. Servera med couscous, med ev färsk mynta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emseli 27 oktober 2012

    Mums! Hade inga klubbor utan fick ta filéer Hade ingen gullök så den fick jag skippa Hade inget paprikapulver- tog inlagd chili istället Hade ingen hönsbuljong- tog grekisk yoghurt och grädde istället Hade även för mycket mozzarella i kylen så jag tog ett sånt paket. Jag kanske har hamnat för långt ifrån grundsmaken men nästa gång ska jag göra det grundreceptet. Är övertygad om att det kommer bli utsökt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.