Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjesill med brynt smör och hackat ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här kan du spara disk och låta potatis och ägg koka i samma kastrull, men glöm inte att hålla koll på de olika koktiderna. Går allt bra kan du sedan bjuda på denna goda rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen i saltat vatten tillsammans med dillstammar i ca15 minuter. Låt potatisen svalna och skär dem i halvor.
  2. Hårdkoka och skala ägg. Skär dem i små bitar med hjälp av en äggskärare.
  3. Värm smöret i en kastrull tills det fått en brunaktig ton. Lägg två matjefiléer på varje tallrik. Lägg potatishalvorna ovanpå och slå över det brynta smöret.
  4. Lägg ägghacket överst och toppa med finhackad rödlök, svartpeppar, salt och dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.