Rädisorna och rödlöken ger fin, knaprig kontrast till den mjuka fyllningen.
Instruktioner
- Smula ner kavringen i en matberedare, tillsätt smöret och mixa till en jämn smet. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd i bottnen med ett bakplåtspapper.
Ställ formen i kylskåpet.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt sillen rinna av och hacka den riktigt fint.
Blanda sillen med pepparrot och färskost. Värm citronsaften i en kastrull, ta upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta i saften.
Häll citronsaften i ostblandningen.
Bred ut blandningen i formen och ställ kallt ca 4 timmar.
- Ansa och halvera rädisorna, skala och skiva löken tunt.
Ta tårtan ur formen och garnera med rädisor, lök, pepparrot och dill.
Publicerat den
21 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar