Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjessilltårta med rädisor, pepparrot och rödlök

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Rädisorna och rödlöken ger fin, knaprig kontrast till den mjuka fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner kavringen i en matberedare, tillsätt smöret och mixa till en jämn smet. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd i bottnen med ett bakplåtspapper. Ställ formen i kylskåpet.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt sillen rinna av och hacka den riktigt fint. Blanda sillen med pepparrot och färskost. Värm citronsaften i en kastrull, ta upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta i saften. Häll citronsaften i ostblandningen. Bred ut blandningen i formen och ställ kallt ca 4 timmar.
  3. Ansa och halvera rädisorna, skala och skiva löken tunt. Ta tårtan ur formen och garnera med rädisor, lök, pepparrot och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.