- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Pajdeg till matpaj som kan fyllas med valfri fyllning.
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienser till pajdegen. Täck över degen och låt degen vila i kyl minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en smord pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills ytan är svagt gyllene. Ta ut pajen ur ugnen.
- Fyll pajskalet med din tärnade/finfördelade fyllning (t.ex. kyckling och purjolök eller broccoli och kassler), häll äggstanningen över och strö över riven ost. Sänk ugnsvärmen till 175° och ställ tillbaka pajen mitt i ugnen. Grädda ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
Publicerat den
2 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar