Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matpaj med olja

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Pajdeg till matpaj som kan fyllas med valfri fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen. Täck över degen och låt degen vila i kyl minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en smord pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills ytan är svagt gyllene. Ta ut pajen ur ugnen.
  2. Fyll pajskalet med din tärnade/finfördelade fyllning (t.ex. kyckling och purjolök eller broccoli och kassler), häll äggstanningen över och strö över riven ost. Sänk ugnsvärmen till 175° och ställ tillbaka pajen mitt i ugnen. Grädda ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.