Instruktioner
Ta fram smör och sätt ugnen på 175 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och kanter på en rund form med löstagbar botten. Klipp bort överflödigt papper. Smöra och bröa kanterna.
Riv mandelmassan och rör sedan de mjuka smöret riktigt poröst och tillsätt mandelmassan. Rör sedan i ett ägg i taget
(rör om väl mellan varje ägg) mitt i ugnen Sist i med vetemjölet.
Bred ut smeten i formen. Grädda i ca 25-30 minuter. Den ska inte få så mycket färg. Den ska vara mjuk men inte kladdig. Lägg ett bakplåtspapper och en handduk över kakan och låt svalna.
Gör krämen. Dela vaniljstången på hälften och sedan hälften på längden och skrapa ur vaniljstången. lägg i de urskrapade i skålen med creme fraiche. Tillsätt vaniljsocker, florsocker och citron.
När kakan har kallnat en aning bred ut creme fraichen på kakan och ställ kakan i kylen en stund så att creme fraichen stelnar lite. När det är dags för servering garnera tårtan med bär. Jag brukar börja med att garnera med skivade jordgubbar runt kanterna sen bara fylla på med ett berg av blandade bär som tex: Hallon, blåbär, björnbär och vinbär.
Jag avslutar med att dekorera med lite blommor och sen sikta över florsocker med en te sil.
Vilket läckert recept!