Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarintårta med färska bär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god, saftig och fräsch tårta som är nästan godare en eller två dagar efter. Lättlagat

Ingredienser

Instruktioner

Ta fram smör och sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och kanter på en rund form med löstagbar botten. Klipp bort överflödigt papper. Smöra och bröa kanterna. Riv mandelmassan och rör sedan de mjuka smöret riktigt poröst och tillsätt mandelmassan. Rör sedan i ett ägg i taget (rör om väl mellan varje ägg) mitt i ugnen Sist i med vetemjölet. Bred ut smeten i formen. Grädda i ca 25-30 minuter. Den ska inte få så mycket färg. Den ska vara mjuk men inte kladdig. Lägg ett bakplåtspapper och en handduk över kakan och låt svalna. Gör krämen. Dela vaniljstången på hälften och sedan hälften på längden och skrapa ur vaniljstången. lägg i de urskrapade i skålen med creme fraiche. Tillsätt vaniljsocker, florsocker och citron. När kakan har kallnat en aning bred ut creme fraichen på kakan och ställ kakan i kylen en stund så att creme fraichen stelnar lite. När det är dags för servering garnera tårtan med bär. Jag brukar börja med att garnera med skivade jordgubbar runt kanterna sen bara fylla på med ett berg av blandade bär som tex: Hallon, blåbär, björnbär och vinbär. Jag avslutar med att dekorera med lite blommor och sen sikta över florsocker med en te sil.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gosmamman 12 augusti 2010

    Vilket läckert recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.