Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medaljbullar med vanilj

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Dessa härliga smörbullar har en god smak av kardemumma. Som en frestande guldmedalj i mitten lyser den läckra mandel- och vaniljkrämen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör fyllningen: Gör marsánkrämen enligt förpackningens anvisning. Låt krämen svalna. Blanda den rivna mandelmassan med vaniljkrämen. Ställ åt sidan.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt detgvätskan bli fingervarm, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och ägg i degvätskan. Rör ner mjölet och arbeta degen blank och smidig. Spara lite mjöl till utbakningen.
  4. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i 25 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på bakpappersklädda eller smorda plåtar.
  5. Tryck ett djupt hål med tummen i varje bulle och fyll hålet med vaniljkrämsblandningen, gärna med en sprits.
  6. Låt bullarna jäsa en timma. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg och känns lätta.
  7. Blanda vaniljsocker och strösocker i en djup tallrik. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem sedan i sockerblandningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.