Dessa härliga smörbullar har en god smak av kardemumma. Som en frestande guldmedalj i mitten lyser den läckra mandel- och vaniljkrämen.
Instruktioner
- Gör fyllningen: Gör marsánkrämen enligt förpackningens anvisning. Låt krämen svalna. Blanda den rivna mandelmassan med vaniljkrämen. Ställ åt sidan.
- Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt detgvätskan bli fingervarm, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt socker, salt, kardemumma och ägg i degvätskan. Rör ner mjölet och arbeta degen blank och smidig. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i 25 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på bakpappersklädda eller smorda plåtar.
- Tryck ett djupt hål med tummen i varje bulle och fyll hålet med vaniljkrämsblandningen, gärna med en sprits.
- Låt bullarna jäsa en timma. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg och känns lätta.
- Blanda vaniljsocker och strösocker i en djup tallrik. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem sedan i sockerblandningen.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar