Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Messmörskaka med hjortronmylta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Saftig kaka med sötsalt smak av messmör. Serveras med hjortronmylta. Annorlunda, nytänkande och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda hjortron och socker, smaka av hur söt du vill ha sylten. Var försiktig så att inte hjortronen går sönder.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret och blanda med mjölk och messmör. Vispa ägg och socker fluffigt. Vispa in mjölkblandningen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mald ingefära och salt,
  4. Sikta ner blandningen i smeten. Vänd ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen 35-40 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp och får svalna.
  6. Servera kakan med hjortronmylta och lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.