Saftig kaka med sötsalt smak av messmör. Serveras med hjortronmylta. Annorlunda, nytänkande och gott!
Instruktioner
- Blanda hjortron och socker, smaka av hur söt du vill ha sylten. Var försiktig så att inte hjortronen går sönder.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och blanda med mjölk och messmör. Vispa ägg och socker fluffigt. Vispa in mjölkblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mald ingefära och salt,
- Sikta ner blandningen i smeten. Vänd ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter.
- Grädda kakan mitt i ugnen 35-40 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp och får svalna.
- Servera kakan med hjortronmylta och lättvispad grädde.
Publicerat den
8 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar