Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergod. Hittade receptet i coops blad för ca 8-10 år sen. Skriver i receptet från minnet då jag tappat bort bladet. Blir alltid uppskattat när jag serverar detta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen och lägg den i en skål. Dela 1 lime och häll över saften över kycklingen. Hacka 1/2-1 röd peppar och strö över kycklingen. Blanda runt. Ställ kycklingen i kyl minst en timme för att marinera. Rör om ett par gånger under tiden. (Kan marineras i påse om man vill, då är det bara att vända på påsen ett par gånger under tiden.) Gör salsan: Hacka tomaterna i små tärningar, dela avokadon och ta ut kärnan. Skär avokadon i tärningar. Hacka koriandern. Dela och kläm över lime efter smak. Blanda samman allt. Salta och peppra efter smak. Hacka ev 1/2-1 röd peppar och häll i och rör runt.
  2. Koka upp riset enligt anvisningar på förpackningen under tiden ni gör salsan.
  3. Stek kycklingen utan vätskan så att den får färg och är genomstekt.
  4. Till servering: Lägg salsan på ett uppläggningsfat och häll på kyckling. Strö över lite hackad koriander.
  5. Värm tortillabröden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.