- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Supergod. Hittade receptet i coops blad för ca 8-10 år sen. Skriver i receptet från minnet då jag tappat bort bladet.
Blir alltid uppskattat när jag serverar detta.
Instruktioner
- Strimla kycklingen och lägg den i en skål.
Dela 1 lime och häll över saften över kycklingen. Hacka 1/2-1 röd peppar och strö över kycklingen. Blanda runt.
Ställ kycklingen i kyl minst en timme för att marinera. Rör om ett par gånger under tiden. (Kan marineras i påse om man vill, då är det bara att vända på påsen ett par gånger under tiden.)
Gör salsan: Hacka tomaterna i små tärningar, dela avokadon och ta ut kärnan. Skär avokadon i tärningar. Hacka koriandern. Dela och kläm över lime efter smak. Blanda samman allt. Salta och peppra efter smak. Hacka ev 1/2-1 röd peppar och häll i och rör runt.
- Koka upp riset enligt anvisningar på förpackningen under tiden ni gör salsan.
- Stek kycklingen utan vätskan så att den får färg och är genomstekt.
- Till servering: Lägg salsan på ett uppläggningsfat och häll på kyckling. Strö över lite hackad koriander.
- Värm tortillabröden.
Publicerat den
20 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar