Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mias bästa tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mycket god tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka sardellfiléerna. Hetta upp olivoljan i en rymlig stekpanna. Tillsätt allt det hackade plus chiliflakes. Sänk värmen och fräs till löken blir riktigt mjuk och sardellerna smält.
  2. Slå på tomater och mosa dem lite med en slev eller klipp sönder dem. Tillsätt honung, lite salt och peppar. Puttra i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner rivna basilikablad.
  3. Blanda med nykokt pasta och massor av färskriven parmesan.
  4. Man kan om man vill ha i lite mera chili, kapris och oliver, alternativt rivna rotfrukter eller fräst bacon. Färsk ingefära och kanel är också schysst. Allt funkar, bara basen är bra!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.