Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Milanesisk ossobuco

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en oslagbar italiensk klassiker - kalvkött som sakta får puttra i en ljuvligt doftande sås och som serveras med fräsch och vacker gremolata.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd kalvläggen i mjöl. Skala och hacka löken. Skålla, skala och kärna ur tomaterna och skär dem i bitar.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn kalvläggen på båda sidor. Tillsätt löken och fräs den hastigt. Sänk värmen och tillsätt tomaterna. Blanda väl och salta och peppra.
  3. Slå på vinet och låt vätskan koka ihop något. Tillsätt buljongen, lägg på lock och låt sjuda på mycket svag värme 60 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Gör gremolatan. Ta av persiljebladen från kvistarna och hacka bladen mycket fint. Skala vitlöken och finhacka den. Riv skalet på citronen fint. Blanda persilja, vitlök och citronskal.
  5. Ta upp köttet ur stekpannan när det är färdigt. Låt såsen reduceras några minuter på stark värme och lägg sedan tillbaka köttet. Strö över gremolatan, hetta upp och servera rätten varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.