Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta på lägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Italienarna gör en härlig gryta på kalvlägg, ossobuco. Här kommer en variant gjord på lamm eller grislägg. Låt den puttra så länge att köttet nästan ramlar av benen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda och bryn köttet. Bryn sen lökarna och lägg i.
  2. Pudra över mjölet, slå på vatten och tomater, tillsätt vitlök, buljong, lagerblad och örter.
  3. Koka sakta under lock ca 1 tim tills köttet är mört. Tillsätt rotfrukterna efter halva tiden. Strö på persilja, servera med nudlar till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.