De här ljuvliga äggen är läckra för både öga och gom. Servera dem som förrätt eller lägg upp dem på ett vackert fat på buffén.
Instruktioner
- Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt i äggen, koka upp och låt koka tolv minuter. Skölj äggen i kallt vatten och låt dem svalna helt.
- Kärna ur och halvera paprikan. Tärna den ena halvan fint och strimla den andra halvan tunt. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs den tärnade paprikan under omrörning, cirka sju minuter.
- Låt tonfisk och sardeller rinna av. Smula tonfisken och hacka sardellerna fint. Ta bladen av persiljekvistarna och hacka fint. Skala och halvera äggen. Ta ut gulorna.
- Mosa åtta äggulehalvor till ett fint mos. Använd resten av äggulorna till något annat. Tillsätt tonfisken, sardellerna, citronsaften och den frästa paprikan och blanda väl. Rör ner majonnäsen till en slät kräm och smaka av med peppar. Skölj salladsbladen och lägg upp dem på tallrikar.
- Lägg tonfiskkrämen i en sprits med en stjärnformig tyll, ca 1 cm. Spritsa krämen i äggvitehalvorna. Garnera med strimlad paprika och strö över persilja.
Publicerat den
11 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar