Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är min variant av en kycklinggratäng med soltorkade tomater och fetaost. Rätten passar att ätas till pasta och ris, men även att endast ha en god sallad till. Andelen mjölk och grädde kan justeras efter eget önskemål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen och stek den. Salta och peppra. Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form.
  2. Koka grädden och mjölk. Blanda i ett halvt paket smulad fetaost, hackade soltorkade tomater, hackad basilika, salta och peppra. Red såsen till önskad konsistens.
  3. Smula resten av fetaosten över kycklingen och häll över såsen.
  4. Ställ in formen i ugnen i ca 30 min på 225 grader.
  5. Servera med sallad. Man kan även ha pasta eller ris till, om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.