Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina bästa klyftpotatis

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Goda och heta klyftpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chermoula är en marockansk krydda som ingår i santa marias sortiment och finns att köpa i de flesta välsorterade matvaruafärer. Det är en örtblandning med citrussmak och lite hetta.
  2. Börja med att sätta ugnen på 225 -230 grader. Skala potatisen och klyfta varje potatis i 6 delar. Blanda oljan med sambalen i en skål tillsammans med salt och peppar. Var försiktig med pepparen för sambalen är stark. Lägg i potatisen och rör runt så att allt är väl blandat. Täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut potatisen så att de inte ligger på varandra, viktigt att det är luft emellan. Pudra över chermoulakryddan. Och sätt in potatisen i ugnen i ca 40 - 50 minuter. Kolla så att de inte blir brända , de skall bara få färg och bli lite knapriga. Vänd klyftorna ett par gånger under tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.