Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mina mandelkakor

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Även om man är diabetiker, vill man ha smarriga småkakor till kaffet. Den lilla sockermängden "försvinner " i gräddningen och det är bättre att använda en liten mängd strösocker än någon sockerersättning.

Ingredienser

Instruktioner

Riv söt- och bittermandlarna fint. Skär smöret i bitar. Arbeta ihop smör, mjöl, socker sötmandel och bittermandlar till en deg för hand eller i matberedare. Dela degen i 2-3 delar. Rulla varje del till en rulle på c:a 4 cm. Låt vila i kylskåp minst en timme. Sätt ugnen på 200 grader. Skär varje rulle i c:a ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.